Anvendelsesområde

Støping Ferdigbetong

Når du skal begynne på et nytt prosjekt finnes det mange muligheter til hvordan du kan bruke betongen og hva slags type betong du trenger. Her kan du finne ut mer om de ulike typene betong, samt noen gode tips og triks som gjør jobben lettere.

Har du mange ulike ideer til gjør-det-selv-prosjekter og hvordan du kan forbedre ditt hjem? Skal du bygge nytt, bygge ut eller anlegge basseng? Avhengig av ditt prosjekt og hva du vil støpe tilpasser vi både leveransen og fabrikkbetongen slik at vi leverer den beste løsningen for ditt prosjekt. Ved støpeprosjekter som er høye eller vanskelige å nå med bil har vi betongpumper med ulik rekkevidde som forenkler arbeidet. Kontakt oss, så gir vi deg et forslag.

Nedenfor er noen av anvendelsesområdene vi kan levere fabrikkbetong til, samt litt informasjon om selve betongen.

Anvendelsesområder

  • Basseng/dam
  • Grunnmurer
  • Låve/Stall
  • Gulv
  • Trapper
  • Garasjeinngang
  • Vegger
  • Terminaler

Hva er betong?

Betong er et naturmetall som består av 80% sand, grus og stein. Resterende andel består av henholdsvis 12-16% sement og 4-8% vann. Sementen fungerer sammen med vannet som lim for å binde sammen sand, grus og stein, som etter noen timer herdes.

Hvert år blir det brukt ca 5,2 milliarder kubikk betong, noe som gjør det til verdens mest brukte industrielt produserte byggemateriale. Betong selges i kubikkmeter og transporteres med biler til byggeplassene. Her pumpes den som oftest ut med en mobil betongpumpe og ledes rett inn i konstruksjonen. Utviklingen i byggebransjen og mer sofistikert design har ført til økt etterspørsel av produkttilpasninger, slik at teknisk kompetanse og support er en større del av leveransen enn tidligere.

Fremtidens byggemateriale

Produksjon av 1 tonn sement medfører et utslipp på drøyt 700 kg CO2. Vi i Ferdigbetong og Swerock ser et utviklingspotensial her, og har derfor utviklet et grønnere konsept der vi erstatter sementen med alternative puzzolaner. Puzzolaner er en finkornet vulkansk aske som kun finnes i Italia ved Pozzuoli, i området rundt Vesuvius.

Dagens puzzolaner kommer fra industrien der vi blant annet bruker drivaske fra kullutvinning. Med puzzolanene kan vi redusere CO2-belastningen i våre produkter med opp til 40%.

 

 

Vi bruker cookies. Du aksepterer bruk av informasjonskapsler ved bruk av dette nettstedet.